Опознай Америка - Fairbanks, AK

Разходката с VIKING продължава! Напускаме континенталната част на USA и се отправяме на север, за да достигнем бреговете на Alaska, чийто девиз е "На север, към бъдещето"!

Стотици километри девствени гори, изобилстващи от диви обитатели... стръмни планини, достигащи 6 км височина... обширни долини, оплетени като с мрежа от пълноводни мътни реки. По невероятен начин изглеждат тези природни места, недокосвани все още от човека. Това е Alaska!

Alaska е най-големия по площ американски щат. Името „Аляска“ най-вероятно произлиза от алеутската дума за „голяма страна“ или „суша“. Интересно е, че рибата символ на Alaska е кралската сьомга,а животното символ е лоса. Най-голям град е Anchorage, намиращ се в южната част на щата. Любопитно е, че в него има улица, наречена България.

Луксозен хотел в Fairbanks, AK търси да наеме студенти за работа в housekeepning office. Заплащането е $8.00 per hour като overtime е гарантиран! Работодателя осигурява и квартира, която се намира в непросредствена близост до самия хотел.

За повече въпроси, VIKING координаторите са на Ваше разположение!